Scroll to top
© 2018, Law Parlor theme by Xohaib, All right reserved.

Voldoende Schadevergoeding Krijgen Voor Whiplash-Verwondingen


Admin - December 12, 2018 - 0 comments

Heb je een whiplash-blessure die het gevolg is van een auto-ongeluk? U hebt mogelijk recht op een vergoeding als het ongeval niet uw schuld was. Whiplash-blessures zijn anders omdat ze mogelijk een paar dagen niet verschijnen. Daarom moeten slachtoffers alles documenteren nadat ze betrokken zijn geweest bij ongevallen.

Mechanica van Whiplash

Whiplash treedt op vanwege een plotselinge heen en weer beweging in de nek. Botsingen van achteren zijn de meest voorkomende oorzaak van whiplash. Een whiplash-letsel kan echter voorkomen bij elk type botsing. Een van de eerste tekenen van whiplash is het verlies van het bewegingsbereik van de nek. Stijfheid en pijn kunnen snel daarna volgen. Slachtoffers moeten met een advocaat spreken whiplash schadevergoeding.

Na het ongeval

Slachtoffers moeten het ongeval zo goed mogelijk documenteren. Maak notities en ontvang de naam en het adres van de partij die de fout heeft begaan. Vraag bovendien de naam van de verzekeraar. Probeer verder de namen en contactgegevens van getuigen te achterhalen. De politie vult doorgaans een ongevalsrapport in wanneer er sprake is van letsel, maar dit kan enkele dagen duren. Gebruik een mobiele telefoon om foto’s te maken van de plaats van het ongeval, inclusief eventuele voertuigschade.

Documentverwondingen

Slachtoffers moeten een dagboek bijhouden over hun verwondingen en medische behandeling. Hoe groter de impact, des te groter de blessure. Whiplash is stiekem en er kunnen schade aan spieren en pezen zijn. Het kan een jaar of langer duren om weer normaal te worden. Schrijf dagelijks je pijnniveaus op. Zorg er verder voor dat u de diagnose en behandeling van de arts documenteert. Het dagboek komt goed van pas als er een proces of een opgenomen verklaring is.

Letsel kan blijvend zijn. Whiplash is een van de belangrijkste oorzaken van quadriplegie na een auto-ongeluk. De verzekeringsmaatschappij moet slachtoffers compenseren voor blijvend letsel. Compensatie omvat huidige en toekomstige medische kosten. Verder zal compensatie te wijten zijn aan toekomstig verlies van verdiencapaciteit.

Hoeveel compensatie is genoeg?

Compensatie hangt van veel dingen af. Eerst kijkt de advocaat naar de kosten van medische behandeling. Medische behandeling omvat beeldvormingstests, kantoorbezoeken, procedures, recepten en fysiotherapie. Vervolgens wordt rekening gehouden met het totale bedrag aan verloren lonen als gevolg van het ongeval. Of het letsel blijvend is.

Verder is schade verschuldigd om niet-economische redenen zoals pijn en lijden en verlies van consortium. In veel rechtsgebieden hebben slachtoffers recht op bestraffende schade omdat de bestuurder roekeloos was. Punitieve schadevergoeding wordt gebruikt om een ​​les te straffen en te onderwijzen.

De advocaat stuurt de verzekeraar van de bestuurder van de fout een schadevergoeding. Verder geeft de advocaat de verzekeraar een deadline om te reageren. Hopelijk kunnen de partijen een akkoord bereiken over compensatie. Als dat niet het geval is, wordt de zaak aanhangig gemaakt. Helaas kan het meer dan een jaar duren voordat een zaak voor de rechtbank wordt behandeld. In de tussentijd kan het slachtoffer nog steeds economische verliezen lijden. Voorbereiding op het proces vergt emotionele en fysieke tol van het slachtoffer. Dring er bij de advocaat op aan om zich indien mogelijk te schikken.

Related posts